tisdag 3 februari 2015

Vegan saffranpannacotta med glögg glace






Jakten på den perfekt vegan pannacottan slutade med detta resultat. En julig variant som man kan twista vidare på i all oändlighet.

Detta recept ger cirka 6 portioner (allt beroende på storlek av skål/glas)

2 dl gelésocker
8 dl Oatly iMat (finns sojagrädde om man hellre vill ha detta men även ris och kokosgrädde)
1 tsk vaniljsocker (hemgjord smakar alltid bäst, men går även att uteslutas)
1 g saffran

Koka upp socker/vaniljsocker/saffran med hälften av grädden. Koka 1 minut. Tag av från värmen och rör ner resten av grädden.
Häll upp i formar, ställ svalt.

Glögg glace

1 flaska Valfri glögg
5 dl råsocker

kokas upp till en tjock sirap. Ställ åt sidan. Den är god som smaksättning i bröd eller i te.

Innan servering, krossa några pepparkakor och strö över halva och ringla glögg glacen över resten.
God vid Alla tillfällen för den som älskar saffran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar